Kycklingfrikadeller i tomatsås

Frikadeller passar till mer än bara soppa! De här smakrika kycklingfrikadellerna passar fint till pastan.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 l grönsaksbuljong
  • 2 msk vitt vin eller sherry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salvia
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Blanda samman kycklingfärs, ströbröd och ägg. Blöt händerna med kallt vatten och forma till små eller medelstora bullar. Lägg på ett fat eller bricka.

Grovhacka löken och krossa eller finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma frikadellerna.

Tillsätt kryddorna och späd med grönsaksbuljongen. Vispa ner tomatpurén och koka upp. Låt såsen koka ihop cirka 10 minuter, tills den börjar tjockna. Smaka av med vinet, honung och eventuellt salt.

Lägg försiktigt ner frikadellerna en och en med en sked. Sänk värmen och sjud frikadellerna i cirka 8 minuter, eller tills de är helt genomkokta.

Varmhåll frikadellerna och servera med god pasta, grönsaker och gärna ett ljust, nybakat bröd.

Tips: Frikadellerna går utmärkt att göra i förväg och sedan värma upp vid servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se


Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

En välgjord pizza är en fest för både ögat och gommen. Baka den själv från grunden så behöves bara enkla pålägg för att lyckas. Börja med en riktigt god botten, luftig och frasig. Bäst lyckas du med en långjäst pizzadeg, men även en pizza gjord på snabb pizzadeg kan bli en läckerhet. Ska du ta med pizzan på utflykten passar ofta en mjuk pizzabotten bättre.

En hemmakokt tomatsås och du är i land med en aubergine och ruccolapizza som slår många omständiga recept med massor av ingredienser. Som så ofta, det enkla kan vara det riktigt goda!

 bakapizza.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...